Gå til sidens hovedinnhold

Trynefaktoren må fjernes!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange elever i dag føler at de ikke får den karakteren de faktisk fortjener, Vi er en av de som har opplevd dette.

Noen elever har opplevd hvert fall en gang i løpet av tiden på skolen at de har blitt vurdert urettferdig. Uansett om det er positivt eller negativt. Hvordan kan det være greit at en lærer vurderer deg på bakgrunn av hvem du er?

Undersøkelser viser at halvparten av lærerne misliker en elev, og 4/10 lærere har en favoritt elev. Dette beviser hva elevene føler om dagens vurdering i fagene. Vi begge har opplevd at lærere har vurdert oss i faget basert på personlige meninger, både positivt og negativt, men vår historie er ikke unik.

Vi har begge ADHD, som har gjort det noe vanskeligere for oss på skolen, men det skal ikke være avgjørende for hvilken karakter vi får i faget - det er det innsatsen og arbeidet som avgjør. Dette er dessverre noe flere elever møter på skolen hver eneste dag.

Derfor vil Unge Høyre og FpU innføre anonym retting av prøver for å fjerne trynefaktoren i dagens vurdering i fagene. Det skal ikke ha noe å si hvor du kommer fra, hvilken politisk mening du har eller hvordan du ser ut. Med anonym retting så får du den karakteren du faktisk fortjener, uavhengig av lærerens mening om deg.

Kommentarer til denne saken