For mange blir sommeren 2022 tredje sommeren på rad de mer eller mindre ufrivillig må feriere i Norge. Mangel på råvarer og lange passkøer over hele landet fører til at mange reiselystne nordmenn ikke kommer seg på utenlandsferie i sommer.

Det er klart det er kjipt når den første koronasommeren ble tilbragt i Loen, og den andre i Lofoten. Hva gjør man tredje Norgesferie på rad, når alle de gode feriedestinasjonene i Norge er oppbrukt?

Sommeren 2022 må jo bare bli Trøndelagsferie! Her har vi noe for enhver smak, enten det er bygutten, opplevelsesjenta eller barnefamilien som skal feriere.

Trondheim – den store lille byen som har alt, skal vi tro Visit Trondheim. Her kan bygutten boltre seg i shoppingmuligheter, spaopplevelser, teaterforestillinger og kunstutstillinger. En dag på Munkholmen trenger heller ikke være så dumt, når en først skal utforske eget fylke. Er det dårlig vær er det bare å trekke innendørs på et av Trondheims utallige museum, koselige kafeer eller restauranter.

La oss si bygutten bor i Trondheim og vil oppleve andre byer. Steinkjer, Namsos, Brekstad tar imot besøkende med åpne armer. Det gjør også Levanger og Stjørdal. Kanskje er det på tide å utforske de stedene vi vanligvis bare kjører forbi? Et stopp på Stjørdal bør inkludere et besøk på Hegra festning. Trøndelagsommeren gjør at vi både har tid og mulighet til å bli bedre kjent med egen lokalhistorie.

Opplevelsesjenta kunne kanskje tenkt seg til Oppdal i sommer. Her er det muligheter både for rafting, juving og miniflåter. Liker du deg bedre i høyden enn i vann, er zipline-parken en god mulighet.

Er du en tilhenger av høyder, kan det bli en travel sommer på deg i Trøndelag. Klatreparkene Rypetoppen i Meråker og Høyt og lavt i Trondheim er begge verdt et besøk. Det er også Munkstigen via ferrata på Fosen. For ikke å glemme alle høydene man kan oppleve med fjellturer, som Storbekkhøa i Oppdal, Storvigelen i Røros, Forollhogna i Midtre Gauldal eller Storsylen i Tydal. Har du lyst til å sove i høyden? Overnatt i svevetelt på Ekne i Levanger eller ei tretopphytte i Namdalen.

Sommeren gir også mulighet til å bli bedre kjent med turmuligheter i nærområdet. Ti på topp har lister med turmuligheter seks steder i Midt-Norge.

Andre muligheter for sommeren er å finpusse ferdighetene innen fotballtennis eller frisbeegolf. På Stiklestad er det også muligheter for å øve seg på både pil og bueskyting og øksekast.

Stiklestad er også en perle for barnefamilier. Her kan de lære om historien mens de leker, blir kjent med stedet og dyrene. Dyr kan man også møte på Roknesvollen i Levanger, og ikke minst, i Namsskogan familiepark.

Dersom ingen av disse forslagene frister særlig, og du fortsatt ønsker deg ut av både fylke og land i år, fortvil ikke. Hvis du er lynrask er det fortsatt mulig å bestille passtime til 7. juni i Nærøysund eller Namsos 15. juni. Med estimert leveringstid på sju uker, kan du få en knallgod sensommertur eller en veldig prematur høstferie. Eller du kan bestille passtime på Trondheim sentrum politistasjon. Da kan du alltids begynne å planlegge nyttårsferie med en gang.