Serie: Ordførerne i Trøndelag

Snart er det ett år igjen til kommunevalget, og denne sommeren ber Trønderdebatt hver ordfører i Trøndelag om en statusoppdatering fra sin kommune. Hva er de viktige sakene? Hva rører seg? Og hva skjer framover?

Det skal være godt kjent at det i Tydal bygges for øyeblikket et veldig stort datasenter, hvor trinn én skal være i drift medio August. Dette blir et av de større sentre i Europa. Lagringskapasitet er sterkt økende i vår digitale verden og her bygges det praktisk talt oppe på strømkilden.

Dette medfører store fordeler i forhold til lite strømtap i linje, unngår naturinngrep med ny linjebygging, og så videre. Dette gir utbygger store konkurranse fortrinn. Og for Tydal medfører dette mange muligheter.

Å stanse fraflytting er pri én for Tydal kommune, og vi rigger kommunen nå for tilflytting med bolyst prosjekt, husbygging, betydelig tilskudd for nybygging, billig barnehage/SFO og god infrastruktur.

Dessuten produserer et datasenter mye varme som vi skal utnytte. Det jobbes med ulike alternativer her.

Utfordringen er å skaffe arbeidsfolk. Vi har flere stillinger ledige i det private, innen data, frisør, servicenæringer, snekkere/tømrere og så videre, i tillegg til kommunale stillinger som ligger ute. Om man synes dette virker interessant så ta kontakt med kommunen.

Tydalssamfunnet er optimistisk for fremtiden og vi ønsker flere til å bli med på oppturen.

Les rapportene fra ordførerne i Trøndelag