Putin har klart å skape panikkstemning også i Norge, med rekordoppslutning om Nato og støtte til forsert norsk militær opprustning.

Jeg synes at vi bør ha kaldt vann i blodet. Jeg er en sterk motstander av Putin. Men han er da ikke er blitt en større fare for Norge. Han har spredt død og ødeleggelse før, og synes nok sjøl at han kom godt ut av det, både med angrep på Georgia, med sin blodige knusing av opprøret i Tsjetsjenia, og med sin terrorbombing av Aleppo. Hver gang har han fått det som han ville.

Og ei tid fikk han det også som han ville i Ukraina, med sin anneksjon av Krim og sin støtte til opprørere i Donbas og Luhansk. Men nå møter han kraftig motbør i Ukraina. Det går så dårlig for Putin nå at han nok ikke vil våge seg på nye militære eventyr. Jo verre det går for Putin i Ukraina, jo tryggere kan Norge føle seg. Jeg synes at det er et ekstra argument for å gi Ukraina norske våpen.

Jeg er altså uenig med mange av mine meningsfeller, nemlig halve SV og hele Rødt, som ikke vil gi våpen til det kjempende Ukraina. Jeg synes at regjeringa har gjort et klokt valg med våpenleveransen til Ukraina. Norge har gitt Ukraina et beskjedent antall våpen som er svært enkle, svært billige, som er uhyre effektivt forsvar mot dødbringende stridsvogner, og som bare kan brukes én gang. Det kan være en god modell for eventuelle nye leveranser.

Derimot tviler jeg sterkt på om Norge egentlig har noe behov for å bruke nye milliarder på avanserte våpen Altså: Billige norske våpen til Ukraina, som trenger dem, og som fortjener dem, og som kan gi Putin en skikkelig lærepenge, og så kan vi kanskje avblåse en kjempedyr, unødvendig, opprustning av Norge.