Gå til sidens hovedinnhold

Usaklig av Agdestein

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Trønder-Avisa 29. mars kommenterer stortingsrepresentant Elin Agdestein vårt innlegg på Trønderdebatt om kjøreskader i naturen ved barmarkskjøring. Vi viste i den forbindelse til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag som utførte en helikopterbefaring i hele fylket i 2013. Det viste seg da at Lierne og Meråker skilte seg ut med desidert størst forekomst av terrengskader på grunn av barmarkskjøring.

Dette legger Agdestein ut som at «…Naturvernforbundet karakteriserer kommunene, folk i Lierne og Meraker Brug som verstinger». Her viser Agdestein stor usaklighet. Det eneste vi pekte på var at forekomsten av kjøreskader var verst i Lierne og Meråker. Vi kom naturligvis ikke med noen generell karakteristikk av hverken folk eller kommuner slik Agdestein dikter opp. Vi hadde ærlig talt ventet oss større saklighet fra en stortingsrepresentant.

Agdestein kritiserer også den regionale statsforvaltningen for håndhevelsen av loven, som politikerne selv har vedtatt. Høyre hørte vel også med til flertallet da Stortinget for noen år tilbake reviderte motorferdselsloven i mer liberal retning. Det tar seg etter vårt skjønn ikke ut når den som har gitt en lov, gir seg til å kritisere de som forvalter samme lov på en god måte etter vårt syn. Det blir som «å skyte på pianisten».

Les også

Ja til naturbasert næring i utmark

Kommentarer til denne saken