Under valgkampen i 2021 lovte SV, AP og SP, at dersom folket tar makta fra Høyre og co., så kommer havet til å bli blåere, skogen grønnere og fjellene høyere. Men så langt kan vi si at en stor del av regjerings politikk er en fiasko.

Vanlige folks tur?

De neste fire årene skulle være «vanlige folks tur». Det skulle innebære at offentlige tjenester skulle bli gratis, distriktene skulle styrkes og urettferdig politikk avskaffes. Allerede nå kan vi se at regjeringen bryr seg svært lite om folket og distriktene, særlig når prisene på strøm og drivstoff skyter i været.

Hvordan er det enklere for oss å leve i distriktet eller i tettsteder dersom prisene stiger kraftigere og staten ikke gjør noe? Eller når regningen for strøm viser flere tusen kroner? Støre og co. gjorde det som er typisk for venstrepolitikere. De gir midlertidige løsninger som ikke forebygger slike situasjoner i fremtiden og de legger all skyld på Høyre og FrP for å bygge strømkabler, når det var Arbeiderpartiet som faktisk inngikk avtalene for å bygge disse kablene allerede i 2012.

Istedenfor å legge skylden på noen bør regjering ta styringen på skipet, sikre lavere avgift på drivstoff, kutte elavgift og kutte moms på strøm, og gjøre det som er riktig for folket, og ikke for politikere i Oslo.