For Åge påpekte også at Brann ikke er på langt nær så dårlig som bergenserne, ekspertene på TV og tabellen ville ha det til. Åge hadde rett på begge punkter; Brann var ikke dårlig, men det var likevel en sånn kamp som RBK må vinne.

For Brann skal «stabilisere seg» i eliteserien. RBK skal vinne den.

Det er ingen kunst å peke på alt som var feil med Rosenborg i en kamp som likevel ble vunnet: Det går ikke fort nok fremover, det spilles for mange pasninger på feilvendte spillere, det er for få bevegelser foran ballfører, kort sagt: Det er ingen offensiv rytme. Også det har Gro sagt noe om: Alt henger sammen med alt.

Da er det om å gjøre å vite nøyaktig hvor en skal begynne for at alt dette skal snu samtidig. Åge har begynt der det er naturlig for han, med løpskraft, moral og et solid defensivt fundament. Han kan ikke snu om på det nå, og han kommer ikke til å gjøre det.

Likevel må det være lov å spørre om han kanskje også kan gjøre noe annet, i tillegg til det han holder på med: Kan det være en ide å gi kantspillerne litt mindre frihet til å vandre hvor de vil når de vil? Det er ikke dumt med sidebacker som kommer fykende for å gjenopprette bredden, men det har vist seg gangbart med vinger som strekker ut motstanderen også. Da blir det bedre plass i midten.

Kanskje kan han bestemme seg for hvordan det skal se ut på midtbanen også, med den såkalte v-en pekende fremover eller bakover, i stedet for å peke en gang hit, en annen gang dit?

Det vil kanskje redusere feilprosenten, fordi spillerne i større grad vil oppleve at situasjonene gjentar seg.

Det har sjelden vært så spennende å være Rosenborg-supporter som akkurat nå, for vi vet i grunnen ingen ting om hvordan dette kommer til å gå. Jeg tror ikke Åge selv er trygg heller, men én ting er jeg sikker på: Han kommer til å bruke resultatene hittil, og ikke minst måten de er kommet på, for absolutt alt det er verdt. Han er en drivende dyktig leder, han vet å forsterke det som har vært bra, han kommer til å skryte av moralen, og han kommer til å henvise til den gode jobben som er gjort.

Kort sagt: Han kommer til å gjøre som i Bergen; bruke resultatene for alt de er verdt. For dette er også dagen for å føle med Kåres Brann, som i hvert fall i de to siste kampene har vært mye bedre enn resultatene indikerer.

I fotball spiller flaks og uflaks en stor rolle. Fortsettelsen vil vise om Brann har hatt uflaks og RBK flaks hittil.