Gå til sidens hovedinnhold

Vi blir lettrørte når innbyggerne på Ranheim ønsker oss velkommen på stand

Bak hver stortingskandidat finner vi hundrevis av valgkampslitere: De som koker kaffe, står på stand, gir politikerne skyss, og deler ut løpesedler. Hvem er disse valgkampsliterne, de som gjør den virkelige jobben i en valgkamp? Og hva er det som gjør at de legger ned hundrevis av arbeidstimer, år etter år, for et parti? Møt Lise Kaspersen, valgkampsliter i Høyre.

Jeg har troen på demokratiet og ønsker å arbeide for den politikken jeg tror på. Med min jobb som frivillig ønsker jeg å synligjøre den gode politikken vårt parti har.

Enda viktigere er det å skaffe nye velgere og holde på de velgerene vi har. Et politisk parti er medlemsbasert. Organisasjonen er helt avhengig av oss frivillige. Jeg er bare en av mange dyktige frivillige i Høyre.

Å treffe nye mennesker er alltid hyggelig og interessant. Flakkaksjonene er spesielt artige, på grunn av tempoet. Der møter vi velgerne på en annen måte. På Flakk går vi parvis til bilene. Den ene spør om de vil ha kaffe og skjenker til de som ønsker en god kopp Høyre-kaffe. Den andre gir en brosjyre og kommenterer at det blir en perfekt helg med god Høyre-kaffe, godt lesestoff (flyers fra Høyre) og gjerne sukkertøy og ett av våre fantastisk flotte Erna-nett. Vi går kjapt mot neste bil i køen med et smil og et ønske om ei riktig god helg og et godt valg. Det er en positiv opplevelse for både oss og velgerne siden vi møtes på en annen arena.

Jeg bidrar også med koking av kaffe, står på stand, pakking av materiell til postkasseaksjonene, og jeg går også på aksjoner, for eksempel i mitt nærområde, Ranheim. Vi frivillige organiserer også noen av postkasseaksjonene, og vi bidrar med organisering av stand i nærområdet.

Standene i våre nærområder er veldig positive, siden vi er godt kjent med hva innbyggerne ønsker. Vi blir lettrørte når innbyggerne på Ranheim ønsker oss velkommen på stand.

Skole og eldreomsorg er tema som blir mye snakket om. Miljø er også ett tema som tas opp mye. Av og til opplever vi litt slitsomme dager, men de fleste dagene er positive med mye inspirasjon og glede.

Vi samarbeider tett med bystyrerepresentanter, ansatte på Høyres kontor og fylkesansatte. Vi har stor respekt for hverandre, og støtter opp ved behov. I Trondheim og Trøndelag Høyre er det et sterkt samhold med mange lærerike og engasjerende diskusjoner.

Det er en lattermild og positiv gjeng som jeg setter stor pris på å få være en del av.

Les også

Nå er det vanlige folks tur!

Kommentarer til denne saken