Gå til sidens hovedinnhold

Vi er slitne, men stolte, av den jobben vi gjør

Vi har gått på jobb hver dag når andre kunne hatt hjemmekontor. Det er ikke et alternativ for oss.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da landet stengte ned i fjor, fikk vi på dagligvare en eksplosjon i omsetning. Vi følte vi hadde en samfunnskritisk oppgave med å dekke de behov kundene hadde der og da. Vi hadde ingen bekymringer for hva som kunne skje hvis om ble syke.

Arbeidsgiver har i hele denne perioden fulgt FHI sine anbefalinger, så vi følte at vi ble godt ivaretatt. Noen kunne vel tenkt seg å bruke munnbind for sikkerhet skyld på dette tidspunktet, men det var ikke noe vi hadde anledning til da FHI ikke anbefalte det ennå. Det var liten dokumentasjon på hvilken effekt munnbind hadde på spredning. Plexiglass kom etter hvert på plass for de som kunne sitte bak de og antibac var tilgjengelig fra dag én.

Når det gjelder smittevernet i dag, så er vel det så bra som det går an under de rådende forhold. Jeg tenker da på at vi er ansiktet utad, og vi skal til tider møte mye folk i butikken, så vernedrakter og liknende passer vel kanskje ikke inn hos oss i butikk.

Vi kunne vel ønske at kundene tok enda mer hensyn til oss som står midt oppi dette dag inn og dag ut akkurat nå, særlig nå som viruset har blitt enda mer smittsomt. Siden mars i fjor har vi opplevd en enorm omsetningsvekst, med unntak av ett par uker i slutten av mars. Det er vel sånn at vi hadde, og har, et økt behov for flere ansatte framfor en reduksjon i bemanningen.

I dag er stemningen fortsatt god, men vi er slitne og preget av det som har skjedd det siste året. Mange rundt oss er berørt og bekymret, så nå håper vi at en vaksine snart kan gis til den generelle befolkning og oss i et samfunnskritisk yrke. Når dette er på plass håper jeg og tror at samfunnet gradvis kan åpnes igjen slik at vi kan gå tilbake til en normaltilstand i butikk og ellers i samfunnet.

Vi trenger en pause nå! Vi har gått på jobb hver dag når andre kunne hatt hjemmekontor.

Det er ikke et alternativ for oss. Vi er slitne, men stolte, av den jobben vi gjør og har gjort for Coop Midt-Norge snart i ett år!

Kommentarer til denne saken