Gå til sidens hovedinnhold

Vi har kanskje den tristeste skolegården jeg har sett

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vil si til politikere i Steinkjer hva jeg mener. Jeg synes nemlig at det er idiotisk at de vil bruke pengene som er igjen etter sammenslåinga til å lage litt mer «fancy» møterom, når Egge ungdomsskole ser ut som den gjør. Her vil jeg støtte lærerne mine som ble intervjuet på t-a.no tirsdag (ikke for å få bedre karakterer altså, blunkesmilefjes).

Uteområdet er bare en stor asfaltflekk med to ødelagte basketballkurver. I de første 2-3 månedene jeg gikk i åttende klasse og skolen var i gult nivå var uteområdet vårt et søppelskur. Der sto vi og pratet og gikk inn når friminuttet var ferdig. Det var alt. Så må vi ikke glemme at all vegetasjon som gjorde uteområdene mer vennlig og mer velkommen, nå er kuttet ned. Nå er det bare asfalt, stein og litt gress igjen.

Heldigvis får vi være på kunstgresset nå som det er grønt nivå, men det er uansett ikke skolens område. Det er en grunn hvorfor halvparten av skolen går til kunstgresset og ikke blir igjen på skolens område. Det er rett og slett en deprimerende plass, spesielt hvis man sammenligner den med de andre skolene i kommunen. Så jeg skulle håpe at politikere gjør noe med det, å ikke bruker alle pengene på møterom og kontor (husk at Teams og Zoom fungerer helt fint neste år også).

Jeg synes at politikerne burde ta seg en tur til Egge ungdomsskole og ta seg en titt. I følge min farmor har ikke skolen og området endret seg på over 50 år, da hun gikk der. Ja, bortsett fra sykkelbanen da, som kanskje ikke er helt ungdomsskole-underholdning. Vi har lærere som er fantastiske og som prøver å hjelpe til så godt de kan. Egge er en veldig fin plass å bo og vi har mye annet å være stolt av. Men jeg tror at uteområdet og mangel på lærere og miljøterapeuter gjør at skolemiljøet har blitt dårligere, årsaken til det kan jo også være pga pandemien. Eller kanskje er det en kombinasjon av alt. Elevene er lei, lærerne er lei og vi har kanskje den tristeste skolegården jeg har sett.

Jeg håper at kommunen kan bruke penger på å gjøre Egge U til noe vi alle kan være stolte av. God sommer!

Kommentarer til denne saken