Gå til sidens hovedinnhold

Vi i Trøndelag Unge Venstre står sammen med dere i kampen

I anledning tiårsmarkeringen etter 22. juli 2011 har hvert av ungdomspartiene i Trøndelag skrevet en hilsen til AUF. Dette innlegget er fra Bjørn Værnes Fiske, leder i Trøndelag Unge Venstre.

HILSEN TIL AUF

I år er det ti år siden terroren rammet Norge, med angrepet på Utøya og bomben i regjeringskvartalet. Det er ti år siden demokratiet vårt ble satt på en enorm prøvelse. Vi sto sammen i rosetog, skulder ved skulder for å verne demokratiet vårt. Det var også et økende behov for å engasjere seg mot hatet. Likevel har vi glemt mye, de høyreekstreme kreftene som førte til dette eksisterer fortsatt.

Selv om vi har snakket mer om å verne om demokratiet og de frie stemmene i landet vårt, har debattklimaet blitt hardere og flere høyreekstreme stemmer er kommet fram i tiden etter 22. juli. Debatten i sosiale medier er til tider så harde at flere ikke ønsker å ta del i ordskiftet fordi de orker ikke hatet som kommer i etterkant, men AUF orker de sloss mot trollene som nører opp om konspirasjonsteorier som er direkte farlige.

Jeg vil takke AUF for engasjementet dere har vist for å snakke om høyreekstremisme og hatet i Norge, takke dere for at dere klarer å stå i hat og trusler. Selv om vi ikke alltid er enig politisk vil jeg forsikre dere at vi i Trøndelag Unge Venstre står sammen med dere i kampen.

Aldri mer 22. juli.

Her er ungdomspartienes hilsener til AUF:

Les også

Dere har båret en stor byrde de siste ti årene

Les også

Det er viktigere enn noen gang at vi ungdomspolitikere står sammen

Les også

Kampen mot høyreekstremisme og for et varmere, rausere og mer solidarisk samfunn fortsetter.

Les også

Jeg tror det er vanskelig for oss andre å forstå hvordan det har vært

Les også

Men kva var det eigentleg vi aldri skulle gløyme?

Les også

Skal vi bekjempe hat og konspirasjonsteorier, må hver enkelt av oss legge ned en innsats.

Les også

22. juli er et sårt tema i norsk historie, og noe som er vanskelig å snakke om. Kan det føre til at vi glemmer hva som skjedde?