Så er vi altså der igjen. Til tross for at smittetallene har gått jevnt og trutt nedover siden barer og utesteder fikk lov til å gå tilbake til normale åpningstider, så pålegges vi nå igjen å stenge ved midnatt. En bransje som også i normale tider har veldig små marginer å gå på skal presses ytterligere. Fordi det er tydeligvis problematisk at folk skal gå ut på byen for å drikke, til tross for at serveringssteder er underlagt noen av de strengeste retningslinjene når det kommer til smittevern. Smittetallene har nemlig gått opp i det siste, og selv om det helt beviselig er på grunn av folk som enten har reist ut av landet og/eller arrangert private fester helt uten hensyn til smittevern, så er det altså vi som faktisk kan sørge for at folk kan drikke på en forsvarlig måte som får svi.

Så sier du kanskje «jamen Ola, kan det ikke tenkes at folk kommer ut tidligere, da? Er det så viktig med de timene fra 00-03?». Og jo, det hadde jo vært flott om det var sånn det funka, men vi har allerede prøvd det, og det er dessverre ikke sånn. Det som skjer, er at folk (som alltid) starter i en park eller hjemme, blir sittende og innser at det er ikke noe poeng i å dra ut for å stressdrikke fire pils mellom 22:30 og 00:00, spesielt ikke når det ikke finnes dansegulv eller konserter som skiller det å dra ut fra å sitte hjemme. Så da står utestedene der da, med ansatte tilbake fra permisjon, planlagte arrangementer og løpende faste utgifter, i tillegg til etterslepet fra perioden tidligere som vi fremdeles sliter med å hente inn.

Så ja, utelivet i Norge går nå inn i en virkelig, virkelig krevende periode. Min oppfordring er derfor: Stikk ut og ta et par pils heller enn å sitte i parken. Norge trenger utelivet og kulturbransjen. Drit i å dra til Spania. Du klarer ett år uten å dra til utlandet. Og gi i hvert fall faen i å kjøre til Sverige for å kjøpe en handlevogn med Pepsi max. Hvis du absolutt MÅ ha Pepsi max, så kan du kjøpe det i Norge. Og ikke minst: Hold deg hjemme om du viser symptomer. Hold avstand, sprit hendene og alt det der.