Gå til sidens hovedinnhold

Vil stikke kjepper i julene for flagg, julebelysning, blomster og annet i Trondheim og kommunene i fylke vårt.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen kan vel se for seg et Trondheim uten julebelysning, flagg langs veiene og pynt ved store anledninger. Som for eksempel fylkesvegene i Trondheim: Prinsensgate, Elgesetergate, Olav Tryggvassonsgate med flere, og slik er det også for de andre kommunene i fylket.

Det gikk i vår ut et brev fra fylkeskommunen til kommunene om at det er uønsket med pynting av fylkets lyktestolper langs vegene i fylket. Det oppfordres isteden til å bruke kommunale trær, gjerder og vegger og liknende. Noe jeg mener er helt meningsløst.

Pynting i dag skjer i tettbefolket strøk med lavere fartsgrense, ofte i miljøgater som for eksempel i Melhus sentrum og sentrumsgater i by og bygd. Jeg mener dette ikke innebærer trafikkfare.

I alle fylkets kommuner er man opptatt av å presentere seg som en attraktiv og trivelig boplass som frister til besøk og som gir tilhørighet og stolthet. Jeg mener det er viktig at kommunene i samarbeid med innbyggerne, pynter opp til høytidsdager og arrangement.

Etter flere sterke reaksjoner fra ordførere og andre rundt i fylket, kommer saken opp i hovedutvalg Veg denne uken. I saken presiseres det at man kan bruke kommunale områder til dette. Jeg har tatt dette opp i min gruppering i fylkestinget og jeg har fått stor støtte for at dette er flisespikkeri.

Jeg håper derfor flertallet vil støtte opp om mitt forslag om å tillate kommunal pynting av lysstolper som flagg, blomster og lys i forbindelse med høytidsdager og i sommerhalvåret. Kommunen står da som ansvarlig for eventuelle skader og for å holde dette i orden, samt opprydding etter bruk.

Noe annet blir meningsløst.

Kommentarer til denne saken